• 📘 HollandaPortal Genel Forum Kuralları Güncellendi!
    Lütfen konu açmadan veya mesaj yazmadan önce kurallarımızı okuyun.

Kuralları Görüntüle →
Merhaba arkadaşlar,

Bugün pasaport yenileme işlemlerimiz için Den Haag'da bulunan Bulgaristan Konsolosluğu’na gittim. Sürecin beklediğimden çok daha pratik ve rahat geçmesi üzerine, yakın zamanda aynı işlemi yapacak olanlara rehber olması adına tüm güncel detayları ve fiyatları sıcağı sıcağına paylaşmak istedim.

1. Lokasyon, Ulaşım ve Randevu Süreci

Adres: Duinroosweg 9, 2597 KJ Den Haag (Embassy of the Republic of Bulgaria). Navigasyonla çok rahat ve kolay bulunabilen bir konumda.

İşlemlere başlamadan önce randevu adımını e-posta yoluyla hallettim. E-postaya dönüşleri gayet netti. Bana verilen gün ve saatte konsolosluk binasına gittim, randevu saatim geldiğinde doğrudan içeri alındım.

2. İçerideki Süreç ve Dil Konusu

Sanırım birçoğumuzun en çok çekindiği konu form doldurma işlemleri ve içerideki iletişim (özellikle Bulgarcayı çok aktif konuşmayanlar için). Ancak içerideki görevliler inanılmaz derecede yardımcı ve anlayışlıydı.

Pasaport başvuru formlarını (zayavlenie) doldururken hangi kutucuğa ne yazılacağı konusunda çok destek oldular. Formlardaki resmi Bulgarca isim yazılışları konusunda (örneğin resmi işlemlerde kendi Bulgaristan vatandaşlığı adım olan Elin Venev ismini kullanırken) takıldığınız bir yer olursa görevliler dil bilseniz de bilmeseniz de süreci sizin için çok kolaylaştırıyorlar.

Ayrıca biyometrik fotoğrafı da doğrudan içeride gişede çekiyorlar, yanınızda önceden fotoğraf götürmenize gerek kalmıyor.

3. Çocuklarla Gitmek (Çok Çocuk Dostu Bir Ortam!)

Ben işlemlere çocuklarımla birlikte gittim. Çocuklarla resmi kurumlara gitmek genelde ebeveynler için streslidir ama burası tam anlamıyla "çocuk dostu" düşünülmüş. Çocuklar için resim yapabilecekleri ve hikaye okuyabilecekleri çok güzel, küçük bir masa hazırlamışlar. Hatta çocuklara tatlı birer etiket (sticker) de hediye ettiler. İçerideki işlem süresi çok uzun sürmediği için o köşede vakit geçirirken hiç sıkılmadılar.

(Ufak bir ebeveyn uyarısı: Çocuklar için işlem yapacaksanız doğum belgelerini de mutlaka yanınıza almayı unutmayın, ben garanti olması adına yanımda götürdüm.)

4. Günnel Fiyatlar, İşlem Süreleri ve Ödeme Şekli

İçeride nakit para kesinlikle geçmiyor, ödemeyi sadece kart (PIN) ile kabul ediyorlar.

İçerideki panoda asılı olan güncel fiyat listesine göre ücretlendirmeler şu şekilde (Normal hizmet / Hızlı hizmet olarak değişiyor):

14 Yaş Altı Çocuklar İçin (5 Yıllık Pasaport): Normal: 27.00 € / Hızlı: 34.00 €

14 - 70 Yaş Arası İçin (5 Yıllık Pasaport): Normal: 47.00 € / Hızlı: 74.00 €

18 - 70 Yaş Arası İçin (10 Yıllık Pasaport): Normal: 49.00 € / Hızlı: 78.00 €

Önemli Not: Eğer hızlı hizmet (Бърза услуга) seçerseniz, ek olarak 45.33 € DHL kargo ücreti ödemeniz gerekiyor.

Bekleme Süreleri:

Normal işlemlerin ortalama 2-3 ay sürdüğü söylendi. Biz sürecin daha hızlı ilerlemesi için hızlandırılmış işlemi seçtik, bu şekilde süreç ortalama 3 hafta sürüyor.

Kısacası Özet:

E-posta ile randevunuzu mutlaka önceden alın.

Yanınızda fotoğraf götürmenize gerek yok, içeride çekiyorlar.

Cüzdanınızda mutlaka banka kartınız (PIN) olsun, nakit geçmiyor.

Çocuklu aileler için çok rahat bir ortam, sadece çocukların doğum belgelerini unutmayın.

Yakın zamanda pasaport veya kimlik (Lichna Karta) yenileyecek olan varsa, sürece dair sorularınızı bu başlık altından sorabilirsiniz. Elimden geldiğince taze bilgilerle yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese kolay gelsin!

Son düzenleme:
Hollanda’daki resmi işlemler randevu ve belge düzeniyle ilerler. Belediyeler, IND ve vergi süreçlerinde doğru bilgiye zamanında ulaşmak, hem maddi hem psikolojik yükü azaltır. Hollandaportal, bu süreci anlaşılır hale getirmeyi amaçlar.
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri